Meestal kunt u een batterij drie tot tien dagen in een hoortoestel gebruiken voordat ze vervangen moet worden, afhankelijk van het gebruik en het model hoortoestel.

U hoort twee piepjes als het tijd is om de batterij te vervangen. Deze waarschuwing wordt in redelijke intervallen herhaald totdat de batterij leeg is. De batterij kan kort na de waarschuwing leeg zijn of binnen een paar uur.

De laatste waarschuwing voordat het hoortoestel uitvalt, bestaat uit vier pieptonen.

Wanneer u een nieuwe batterij hebt geplaatst, zal het hoortoestel opnieuw aangaan zodra u de batterijlade sluit. Tijdens het opstarten klinkt er een melodietje. Plaats het hoortoestel onmiddellijk in uw oor. Als u het in uw hand houdt kan er een fluitend geluid klinken.

Zet uw hoortoestel uit door de batterijlade te openen wanneer u het toestel niet gebruikt. Op deze manier spaart u de batterij.

Een lege batterij dient direct vervangen te worden, en weggegooid te worden volgens de lokale regelgeving. Vergeet niet de batterijen en hoortoestellen buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

Hoe

de batterij in de achter-het-oor hoortoestellen te plaatsen

  • Verwijder

    Open de batterijlade volledig. Verwijder de oude batterij.

  • Sticker verwijderen

    Haal het etiket van de +-zijde van de nieuwe batterij.

  • Plaats

    Plaats de nieuwe batterij in de batterijlade. Zorg ervoor dat de +-zijde omhoog gericht is.

  • Sluit

    Sluit de batterijlade. Het hoortoestel speelt via het oorstukje een melodietje af. Houd het oorstukje dichtbij uw oor om het melodietje te kunnen horen.

Tip: De MultiTool kan worden gebruikt om de batterij te vervangen. Gebruik het magnetische uiteinde voor het verwijderen en het plaatsen van batterijen. De MultiTool is verkrijgbaar bij uw gehoorspecialist.

Eventueel vocht op het batterij-oppervlak dient met een doekje te worden weggeveegd voor gebruik. Als u de batterij vervangt, duurt het een paar seconden voor de batterij werkt.

Bekijk hoe u de batterij in achter-het-oor-hoortoestellen moet vervangen:

[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=874956ce336b0a3de3b0b43b8c352190&source=embed&photo%5fid=12781377" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

De batterijen van het hoortoestel

Er worden vier soorten zink-luchtbatterijen gebruikt voor hoortoestellen, en ze hebben allemaal een eigen kleurcode, die te zien is op de verpakking van de batterij. Welk batterijformaat u moet gebruiken, staat in de gebruiksaanwijzing van het hoortoestel.

Neem contact op met een gehoorspecialist. Hij zal u vertellen waar u de juiste batterijen voor uw hoortoestellen kunt kopen. Met de MultiTool die u in uw hoorcentrum kunt kopen, kunt u de batterijen gemakkelijk behandelen en uw hoortoestellen schoonmaken.

Ga op zoek naar het dichtstbijzijnde hoorcentrum

Uw batterij testen

Als uw hoortoestellen zijn uitgeschakeld, kunt u controleren of de batterij bijna leeg is. Er zijn twee handige manieren om dit te controleren:

Met batterijtester
Leg de batterij op de batterijtester. Zorg dat de positieve (+) kant naar boven wijst. Schuif de batterij in de richting van de pijl en lees het resultaat af op het scherm.

Zonder batterijtester
Plaats de batterij in het hoortoestel en sluit de batterijlade. Leg uw hand rond het hoortoestel en houd het tegen uw oor. Als het hoortoestel piept, is de batterij nog niet leeg.

  • Gehoor

    Wist u dat ons gehoor het enige zintuig is dat nooit slaapt?

  • Verbinden met toepassingen

    Hoortoestellen verbinden met verschillende apparaten zoals uw tv of telefoon met behulp van ConnectLine.

  • Downloads en Ondersteuning

    Video's en instructies zoeken over hoe alle hoortoestellen en accessoires van Oticon worden gebruikt.

  • Vind een audicien

    Een audicien kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het best bij u past.