HOE

U uw hoortoestellen goed onderhoudt

Hoortoestellen helpen u bij het navigeren in het leven. Daarom zorgen wij ervoor dat deze tegen jarenlange slijtage bestand zijn, mits u goed voor de hoortoestellen zorgt.

Met een paar eenvoudige tips kunt u de levensduur van uw hoortoestellen optimaliseren en ze goed laten werken.

Hoe lang gaat een hoortoestel mee?

Meer weten

Voorkom vallen en stoten

De kleine onderdelen in uw hoortoestellen zijn sterk, maar geen enkele elektronica is onverwoestbaar. Om schade te voorkomen als u uw hoortoestellen laat vallen, dient u voor een zachte ondergrond te zorgen wanneer u deze bedient, in plaats van de harde vloer van de badkamer. En bewaar uw hoortoestellen veilig in hun doosje of in een droger wanneer u ze niet draagt.

Bescherming in de zomer

In de zomer zweten we meer, wat meer condensatie in uw hoortoestellen tot gevolg kan hebben. Controleer op vocht in de batterijlade en maak deze indien nodig droog.

Wanneer u uw hoortoestellen niet draagt, dient u deze niet in direct zonlicht te bewaren of in een warme auto achter te laten – de kunststof behuizing van hoortoestellen kan bij extreme hitte smelten.

Pas op op het strand

Bij de zee stelt u uw hoortoestellen bloot aan zout water, zand en zonnebrandcrème. Zout water kan zoutkristallen in hoortoestellen achterlaten, zand kan de microfoonaansluitingen blokkeren en zonnebrandmiddel kan chemicaliën bevatten die de kunststof behuizing van het hoortoestel beschadigen.

Raak uw hoortoestellen dus niet aan met zanderige handen, verwijder uw hoortoestellen wanneer u zonnebrandcrème aanbrengt en houd ze uit de buurt van zout water.

Controleer op chemicaliën in o.a. cosmetica

Hoortoestellen kunnen beschadigd raken door chemicaliën die in sommige producten worden aangetroffen zoals haarspray, parfum, aftershave, zonnebrandcrème, insectenmiddelen en oordruppels.

Haal uw hoortoestellen altijd uit uw oor voordat u dergelijke producten gebruikt en laat het product eerst drogen. Vergeet vervolgens niet uw handen te wassen voordat u uw hoortoestellen opnieuw plaatst. En wanneer het tijd is om uw hoortoestellen schoon te maken, gebruik dan nooit reinigingsmiddelen of oplosmiddelen.

Meer lezen over veilig schoonmaken van hoortoestellen

De kou brengt condensatie met zich mee en tast batterijen aan

De winter kan zwaar zijn voor batterijen van het hoortoestel. Ze hebben moeite met lage temperaturen, waardoor ze minder effectief zijn en uiteindelijk een kortere levensduur hebben. Probeer batterijen bij kamertemperatuur op te slaan. En als u een paar reservebatterijen meeneemt in de kou, draag deze dan in uw jas waar ze warm zullen blijven.

Plotselinge temperatuursveranderingen van de kou naar een warme kamer kunnen condensatie in uw hoortoestellen opbouwen. Misschien moet u daarom de batterijlade openen of de hoortoestellen in een droogbox plaatsen.

Bekijk onze tips voor een koude oudejaarsavond

Kijk uit met water

Hoortoestellen zijn ontworpen voor alle dagelijkse situaties - dus ook voor in de regen of voor als u zich in het zweet werkt. Omdat de onderdelen van een nanocoating zijn voorzien, voldoen de hoortoestellen van Oticon aan de IP68-specificaties en zijn ze bestand tegen 30 minuten onderdompeling onder 1,5 meter water.

Als vocht echter in het apparaat blijft, kan het contact dat de batterij maakt worden aangetast, wat een tijdelijke storing veroorzaakt. Dus open ‘s nachts de batterijlade als uw hoortoestellen nat zijn geworden zodat deze kunnen ventileren of overweeg de aanschaf van een droogbox.

Wat is de levensduur van een hoortoestel?

Zolang u in een hoogwaardig hoortoestel investeert, heeft het een geschatte levensduur van tussen de drie en zeven jaar. Met een goede verzorging hoeft een hoortoestel dus niet vaak te worden vervangen.

Het betreft echter een gemiddelde en is afhankelijk van het type hoortoestel. In-het-oor hoortoestellen gaan gewoonlijk vijf jaar mee, terwijl achter-het-oor hoortoestellen meestal vijf tot zes jaar meegaan.

Eén ding staat vast: met een goede verzorging optimaliseert u de levensduur van uw hoortoestellen.

  • Gehoor

    Wist u dat ons gehoor het enige zintuig is dat nooit slaapt?

  • Verbinden met toepassingen

    Hoortoestellen verbinden met verschillende apparaten zoals uw tv of telefoon met behulp van ConnectLine.

  • Downloads en Ondersteuning

    Video's en instructies zoeken over hoe alle hoortoestellen en accessoires van Oticon worden gebruikt.

  • Vind een audicien

    Een audicien kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het beste bij u past.